Message

Established in 1978, Yamada high school in its 40th year is the second youngest high school amongst fourteen public city high schools in Nagoya.

Located in the west of Nagoya in a convenient and quiet area with almost 800 students, the general daily curriculum consists of seven first year classes, seven second year classes and six third year classes respectively.

With more than ten thousand graduates to date, under the school motto

"Encouraging and nurturing young people to be as adaptable, strong and sound as young bamboo"

teachers enthusiastically educate each individual in a friendly yet firm manner.

Yamada high school's tradition of "Morning Reading" allows students to settle and focus before main classes begin, and also helpful in developing students' scholastic ability.

Aimed at understanding the importance and fragility of human life and our surrounding environment, students are educated early in the use of first aid devices such as the AED (automatic external defibrillator) in order to preserve the lives of heart attack victims, and an environmental study of the Sinkawa River to maintain the cleanliness of our river system.

We will continue to strive to achieve, in various aspects, the growth of students and staff alike so as it to create a school that is energetic and proactive.

I would like to sincerely thank you for your ongoing support.

16th Principal Toshio Takase