Career Guidance

At Yamada high school each grade has a yearly focus point that is implemented, monitored and supported by all staff and teachers to assist students on their pathways to a successful future.

First year students are encouraged to"Look into and understand themselves"

Second year students are encouraged to"Deepen and strengthen themselves"

Third year students are encouraged to" Make decisions to further themselves"

1 Furthering oneself and
(1) Students are able to approach teachers for advice freely and without hesitation.

(2) The student's circumstances are considered and appropriate advice is given according to the individual.

(3) The appropriate use of the Internet for further advice and a precise and successful outcome is also offered.

2 Important pathway activities
(1) Internal school proficiency tests

(2) External test advice

(3) Year grade semesterly pathway guidance meetings, pathway seminars and university information seminars.

(4) Successful interview methods for recommended candidate entrance examinees and job search candidates.

(5) Graduation report guidance for students